Wat is laserontharing?

Wil je nooit meer scheren, harsen of epileren? Dan is laserontharing dé oplossing. Hiermee worden ongewenste haren op je gezicht en lichaam permanent verwijderd. Bij laserontharing wordt het laserlicht geabsorbeerd door het pigment in de haar. Het pigment van de haar geleidt warmte naar het haarzakje, waardoor deze kapot gaat. Hierdoor worden de haren na een aantal behandelingen permanent verwijderd. Wist je dat laserontharing in het gezicht vergoed wordt door de zorgverzekeraar wanneer je aanvullend bent verzekerd?

De behandeling:

  • Om te beginnen controleren we het gebied dat je wilt laten behandelen. Er wordt gekeken of er huidbeschadigingen en pigmentaties aanwezig zijn. We kijken ook of alle haartjes goed zijn geschoren, zo niet scheren we de haartjes weg. 

  • Op onze apparatuur stellen we vervolgens welke huidtype de patiënt heeft en waar er wordt behandelt.

  • De patiënt krijgt daarna een veiligheidsbril om contact van de laser met de ogen te vermijden.

  • En brengen we vervolgens een speciaal ontwikkelde gel aan die verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt op het gebied dat wordt behandelt.

  • Ieder gebied wordt in een korte periode met een bewegende methode gelaserd.

  • Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende gel.

Welk apparatuur gebruiken we?

De laserontharing behandeling wordt uitgevoerd met de High Power Diode Laser 4 Wave Ice. Een van de grote voordelen van ons apparaat is dat deze nog veiliger en effectiever werkt op de donkere huidtypen, maar ook de blonde haren gemakkelijker behandeld. Door middel van lichtflitsen worden de ongewenste haren aangepakt. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om alle haren permanent te verwijderen (afhankelijk van persoonlijke factoren). Het is mogelijk om het gehele lichaam te behandelen. Het apparaat verkoelt zich zelf tot wel -16 graden waardoor de behandeling als pijnloos wordt ervaren.

Het apparaat werkt daarnaast ook met 4 verschillende golflengtes en is dus geschikt voor alle huidtypen:

  • 755nm, voor licht en dun haar: biedt krachtigere energieabsorptie door de melanine chromofoor, waardoor het ideaal is voor lichtgekleurd en dun haar. Het richt zich op de uitstulping van de haarfollikel en is vooral effectief voor oppervlakkig ingebedde

  • 808nm, voor de iets donkerdere blanke huid: is een klassieker in de verwijdering van het haar. De golflengte 808nm biedt een diepe penetratie van het haarfollikel met hoge gemiddelde macht geschikt voor de meeste huidtypes en haartypes.

  • 940nm (nieuw), voor een getinte huid: deze golflengte zorgt voor een betere absorptie door oxyhemoglobine (stolling van de microvaten die de haarwortel voeden) en een matige penetratiediepte die het geschikt maakt voor de behandeling van alle haarsoorten. De absorptie van melanine is laag, waardoor het zeer veilig is voor het werken met een getinte huid.

  • 1064nm, voor de donkere huid: de golflengte wordt gekenmerkt door lagere melanine absorptie, hierdoor tot het een uitstekende optie voor donkerdere huidtypes. Ook biedt 1064nm de diepste penetratie van de haarfollikel aan.

High Power Diode Laser 4 Wave Ice
  • Scheren van de te ontharen zone:

    De dag voor de eerste behandeling dient de patiënt de te behandelen zone te scheren. Als het gebied niet wordt geschoren, zullen de gelaserde haartjes het huidoppervlak verbranden.

    Trek de haartjes er niet uit:

    De patiënt mag voor de behandeling vooral geen haartjes met hars of een pincet verwijderen. Want om het haartje te verwijderen, moet de laser de haarwortel verbranden. Wanneer het haar wordt verwijderd, wordt ook de wortel verwijderd. Als de zone is geharst, moeten we wachten tot alle haartjes opnieuw zijn gegroeid om met de behandeling te kunnen beginnen.

    Niet zonnebaden:

    Bruinen (zon of uv) is een van de belangrijkste contra-indicaties voor laserontharing omdat de huid kan verbranden en gedepigmenteerd kan raken wanneer deze in contact komt met de laserstraal.

    Gebruik geen deodorant:

    Deze voorzorgsmaatregel betreft uiteraard de zone van de te ontharen oksels. Deodorant kan de huid namelijk irriteren bij contact met de laser.

    Vermijd fotosensibiliserende medische behandelingen, zoals cortisone, Roaccutane, enz. Dit soort medicijnen kunnen bij een laserinslag ernstige reacties op de huid veroorzaken.

  • Vermijd blootstelling aan de zon minimaal 3 weken

    Breng een hydraterende en verzachtende crème aan om roodheid en het gevoel van warmte te verlichten. Dit type reactie is heel normaal en zal na een paar uur verdwijnen.

    Breng minimaal 3 weken een beschermende zonnecrème aan om een gebruinde huid te voorkomen

    Vermijd elke agressieve behandeling van de onthaarde zone voor minstens 2 weken

    Vermijd het zwembad minstens 2 dagen om het gebied niet te irriteren met het chloor

    Vermijd sporten minimaal 3 tot 4 dagen om het gebied niet te irriteren met transpiratie.

  • De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. De haren die gelaserd worden, blijven permanent weg. Het is wel mogelijk dat er zich, onder invloed van onder andere hormonen in de loop der jaren nieuwe haren ontwikkelen. Je hebt dan nog een aantal behandelingen nodig om hier ook vanaf te zijn.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse wordt meestal gebruikt om hardnekkige vet gebieden aan te pakken die ongevoelig zijn voor dieet en lichaamsbeweging, zoals love handles, buikvet, dijvet of een dubbele kin. De procedure wordt over het algemeen als veilig beschouwd en heeft aan populariteit gewonnen als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie. Het is belangrijk op te merken dat cryolipolyse geen procedure voor gewichtsverlies is, maar eerder een behandeling voor lichaamsvormgeving die kan helpen bij het vormen van specifieke delen van het lichaam.

Over de behandeling:

  • Bij cryolipolyse wordt een speciaal ontworpen apparaat gebruikt dat een koelelement bevat. Het koelelement wordt op het te behandelen gebied geplaatst, zoals bijvoorbeeld de buik, dijen of armen.

  • Het apparaat zuigt de huid en het onderliggende weefsel lichtjes aan, zodat de vetlaag tussen de twee panelen van het koelelement wordt ingeklemd.

  • Vervolgens begint het koelelement gecontroleerd en nauwkeurig te koelen. De temperatuur wordt verlaagd tot net boven het vriespunt, meestal rond de 0 tot -11 graden Celsius. Deze temperatuur is laag genoeg om de vetcellen te bevriezen, maar niet zo laag dat het de omliggende weefsels beschadigt.

  • Wanneer de vetcellen aan extreme kou worden blootgesteld, veroorzaakt dit kristallisatie van de lipiden (vetten) in de cellen. Deze kristallisatie beschadigt de structuur van de vetcellen, wat op zijn beurt een proces genaamd apoptose in gang zet. Apoptose is het natuurlijke proces waarbij de beschadigde cellen worden afgebroken en vervolgens door het lichaam worden afgevoerd.

  • Na de behandeling begint het lichaam de beschadigde vetcellen geleidelijk af te breken. Het immuunsysteem herkent deze cellen als afval en de afbraakproducten worden via het lymfestelsel naar de lever getransporteerd.

  • Uiteindelijk worden de vetcellen op natuurlijke wijze uit het lichaam geëlimineerd, waardoor het behandelde gebied geleidelijk aan dunner wordt.

  • De resultaten zijn na 6-12 weken zichtbaar. Voor een optimaal resultaat wordt een tweede behandeling na 6 weken aangeraden.

  • De Cryolipolyse of vet bevriezen behandeling duurt slechts 35 minuten.

  • Cryolipolyse is ideaal voor mensen met hardnekkig vet op specifieke plekken.

    BMI lager dan 30 (3 behandelingen voldoende)

    BMI hoger dan 30 (5 behandelingen voldoende)